dimecres, 19 de novembre de 2014

El resum de la xerrada d'Internet Segura

El passat dia 13 de novembre, a la sala d’actes, l’Irene (la mossa d’esquadra) i l’Hermínia (la psicòloga de l’escola), ens van fer la xerrada titulada Internet segura per explicar com avançar-nos a possibles problemes derivats de l’ús d’internet per part dels nostres fills.
Primer de tot, dir que l’Irene va explicar que ja han hagut d’avançar els seus programes de prevenció, fins ara dirigits majoritàriament a l’ESO, a nens de primària perquè cada cop més, nens d’aquesta edat, tenen accés a mòbils i tablets.
El missatge que van voler transmetre, és que en comptes de veure aquest tema amb angoixa però sense actuar, és millor estar alerta i prendre algunes mesures de prevenció, per evitar quelcom molt pitjor, és a dir, patir les conseqüències d’experiències desagradables.
Fer un resum seria molt llarg, així que, si voleu, preneu nota d’algunes de les idees que ens van explicar. Igualment, teniu al final, un document que va preparar l’Hermínia amb unes pautes molt útils que podeu fer servir:
·         Els nens de curta edat desconeixen el concepte de privacitat.

·         Menors de 14 anys accedeixen a xarxes socials, i no només FACEBOOK.

·         Vigilar amb el contactes agregats que desconeixem.

·         Incitació entre parelles o amics adolescents a l’enviament de vídeos de contingut sexual o d’altres de contingut inapropiat.

·         Fotos i vídeos que es pengen poden ser IMBORRABLES (hi ha una internet “profunda”  a la que nosaltres no accedim).

·         Existeixen virus que fan accessible continguts del mòbil.

·         Eduquem als fills pel món virtual  igual que ho fem pel real.

·         Activar els controls parentals del nostres dispositius.
 
Per acabar d’il·lustrar aquest resum, a part de la lectura del document esmentat, ens va semblar molt recomanable visionar dos vídeos que ens van mostrar:


I visitar els següents llocs web:

http://internetambseny.cesicat.cat/

http://www.iqua.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada