diumenge, 4 de maig del 2014

TRAILWALKER 2014 - OBJECTIU ACONSEGUIT!



La Trailwalker és un desafiament esportiu i solidari que es fa arreu del món per lluitar contra la pobresa. El desafiament consisteix a recórrer a peu 100 km (des d’Olot a Sant Feliu de Guíxols)  en un màxim de 32 hores amb equips de quatre persones. Els membres de l’equip han de començar, caminar i acabar junts.

L'objectiu del Trailwalker és completar 100 quilòmetres en equip, però sobretot és lluitar contra la pobresa i la injustícia en el món. Per això els equips es comprometen a aconseguir donatius, un mínim de 1.500€, que Intermón Oxfam destina a més de 400 projectes de cooperació, acció humanitària, comerç just i sensibilització, en 40 països. Com ara evitar la greu crisi alimentària de 18 milions de persones de Sahel, construcció d’un pou i canalització d’aigua a Etiòpia o proporcionar eines pel al cultiu a Burkina Faso.

Aquest any hi ha participat dos equips amb gent de Tona. Per una banda l’equip ALOGES, un grup de noies que ja van participar-hi l’any passat, i enguany també s’hi ha animat a participar l’equip 1714, grup sorgit des de l’AMPA de l’escola Vedruna. Tots dos equips van aconseguir recollir el mínim per poder participar-hi (L’equip 1714 van aconseguir 1.617,40€ i les ALOGES 2.079,25€). Des d’aquí volem agrair la col·laboració de tothom per haver-ho pogut fer possible, ja sigui amb les donacions particulars, participant en activitats, comprant loteria, ... Gràcies a aquests dos equips, juntament amb els altres 352 equips que es van inscriure, Intermón Oxfam va poder recaptar més de 778.000€.

La cursa va ser una experiència de companyerisme, esport i de superació personal. Les llagues als peus, la pluja i petits problemes musculars van fer acte de presència, però tot i així els dos equips van arribar a la meta, el 1714 amb 18h 39’24” i les ALOGES una mica més tard en poc més de 25h. L’arribada va ser molt emocionant, amb amics, equip de suport, familiars, ..., les llàgrimes als ulls van fer acte de presència per la barreja de sentiments, satisfacció, dolor i superació. És una experiència excepcional, que farà que segurament repetim l’any que ve.

De part dels dos equips, moltes gràcies a tothom!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada