dimecres, 25 de setembre del 2013

ELS TALLERS DE L’AMPA: 2013-2014



Des d’avui mateix trobareu les llistes dels alumnes admesos a cada activitat a les portes de les classes. 

Recordeu: ELS TALLERS COMENCEN LA SETMANA DEL 30 DE SETEMBRE!
Per qualsevol aclariment podeu contactar a través del coreu electrònic ampa@evt.cat


Els tallers de l’AMPA són les activitats extraescolars que organitzem des de l’AMPA, amb un doble objectiu:
-          Oferir uns tallers que resultin interessants pels alumnes, des de P3 fins a ESO, que els puguin ser d’utilitat en el seu desenvolupament extra-acadèmic, reforçant les habilitats o preferències pròpies de cada alumne.
-          Cobrir un horari complicat per alguns pares, just després de l’horari escolar de la tarda.

Horari:
Educació infantil:        de 5 a 6, els monitors recullen els nens a la classe
1er i 2n de primària:    de ¼ de 6 a ¼ de 7 (els monitors recullen els nens a cada classe per berenar a la sala polivalent).
3r a 6e de primària:    de ¼ de 6 a ¼ de 7 (de 5 a ¼ de 6 berenen a la sala polivalent amb monitors)
ESO:                            de ¼ de 6 a ¼ de 7 (de 5 a ¼ de 6 berenen a la sala polivalent amb monitors)
Els tallers de cuina i Petits Enginyers acaben a 2/4 de 7 de la tarda.

Normes:
La inscripció a un Taller pressuposa l’assistència continuada del mateix.
Per accedir a un Taller s’ha d’estar al corrent de la quota de l’AMPA.
S’ha de pagar una matricula de 10 € per cada taller que vulgui realitzar l’alumne.
El Taller de Petits Enginyers té un cost mensual per alumne. Els alumnes de primària serà de 22 €/mes i els alumnes d’ESO de 26 €/mes, en un total de nou quotes.
Cal que els pares siguin puntuals a l’hora de recollida dels nens. Abans de l’inici del Taller s’informarà del lloc de recollida/sortida.
Si no es pot assistir a un Taller, cal notificar-ho a la porteria per portar un control adequat dels alumnes.
En cas de comportament inapropiat d’un alumne, serà notificat als pares. Si tot i aquest primer avís formal, aquest comportament no millora i es fa incompatible amb el bon desenvolupament del taller, l’AMPA es reserva el dret d’excloure l’alumne del Taller.
El berenar es demana que no es porti brioixeria industrial, ni làctics ni sucs (millor entrepans, fruita,…). Tampoc es permet embolcalls de paper d’alumini ja que som Escola Verda. 




 Objectius dels tallers:  


Moure el cos:
Diferents activitats destinades als més petits de l’escola. Es faran jocs, activitats de psicomotricitat, danses, … L’activitat es durà a terme habitualment a la sala de psicomotricitat d’infantil.

Teatre:
L’extraescolar de teatre consistirà en iniciar-se al món dels escenaris o aprofundir-hi als que ja el coneixen. Un espai on l’alumne podrà treure el talent escènic amagat dins seu i treballar tots junts per poder crear una obra teatral.

Multiesport:
Iniciació general en el món dels esports col·lectius. L’alumne podrà tenir l’experiència global en diferents esports (bàsquet, futbol, handbol, …). És un programa encaminat a la diversió a través de l’esport i així motivar-los en la pràctica de l’esport que més els agradi. Es fomentarà aspectes com el treball en equip, el respecte i altres valors importants de l’esport.

Expressió corporal i llenguatge dels signes:
Realització d’activitats lúdiques per tal d’aprendre de manera natural la llengua dels signes (cançons, danses, jocs, alguna manualitat, …). Des del moviment del cos s’expressa i l’objectiu és treballar a partir d’aquesta premissa per tal de desenvolupar habilitats comunicatives i d’expressió corporal, verbal i no verbal tot jugant i passant-ho bé.

Manualitats:
Aquesta activitat està destinada a tots aquells nens I nenes que vulguin deixar anar la seva imaginació i que els agradi experimentar amb nous materials: fang, pintura, paper mullat, … L’objectiu d’aquesta activitat és fer passar una estona agradable als nens i les nenes, mentre es diverteixen i a l’hora estan creant amb les seves pròpies mans tota mena d’objectes.

Música:
Taller de sensibilització a la música. Iniciació al llenguatge musical.  Es faran activitats a partir de jocs, per treballar diferents aspectes de la música.






Objectius dels tallers:

Teatre:
Si us agrada el teatre, ara en pots fer a l’escola. L’extraescolar de teatre consistirà en iniciar-se en el món dels escenaris o aprofundir-hi als que ja el coneixen. Un espai on els alumnes podran treure el talent escènic amagat dins seu i treballar plegats per poder crear una obra teatral.

Multiesport:
Iniciació general en el món dels esports col·lectius. L’alumne podrà tenir l’experiència global en diferents esports (bàsquet, futbol, handbol, …). És un programa encaminat a la diversió a través de l’esport i així motivar-los en la pràctica de l’esport que més els agradi.

Expressió corporal i llenguatge dels signes:
Realització d’activitats lúdiques per tal d’aprendre de manera natural la llengua dels signes (cançons, danses, jocs, alguna manualitat, …). Des del moviment del cos s’expressa i l’objectiu és treballar a partir d’aquesta premissa per tal de desenvolupar habilitats comunicatives i d’expressió corporal, verbal i no verbal tot jugant i passant-ho bé.

Manualitats:
Aquesta activitat està destinada a tots aquells nens I nenes que vulguin deixar anar la seva imaginació i que els agradi experimentar amb nous materials: fang, pintura, paper mullat, … L’objectiu d’aquesta activitat és fer passar una estona agradable als nens i les nenes, mentre es diverteixen i a l’hora estan creant amb les seves pròpies mans tota mena d’objectes. Es fomentarà aspectes com el treball en equip, el respecte i altres valors importants de l’esport.

Escacs:
Posar en coneixement del valor i el moviment de les peces, domini d’algunes estratègies bàsiques d’atac i defensa, aprendre dels errors comesos a l’iniciar una partida, … El raonament, la reflexió, la lògica, l’atenció i la concentració són fonamentals. Durant el taller s’organitzaran tornejos per desenvolupar els coneixements que s’adquireixin.

Labors:
Obert a nens i nenes que vulguin aprendre les nocions bàsiques per elaborar petites obres d’art seguint diferents tècniques.

GPS:
L’orientació permet als nois i noies descobrir i interpretar l’espai que els envolta. Hauran de convertir la realitat en mapes i viceversa. Petites curses-gimcanes d’orientació. Treballarem amb mapes digitals i programes on-line. S’aprendrà de forma lúdica l’ús del GPS que permetrà entendre molts conceptes de geografia. Les activitats d’orientació desenvolupa la projecció espaial, coneixement del territori i interpretació de mapes, entre d’altres. Per dur a terme el taller els alumnes hauran de portar els seus ordinadors portàtils, una brúixola i GPS(opcional).

Petits Enginyers / Robòtica i enginys:
La robòtica educativa és una proposta pedagògica dirigida a nens i nenes d’Educació Primària organitzada per cursos i nivells. L’objectiu principal és facilitar a l’alumnat diversos ensenyaments i aprenentatges relacionats amb la mecànica i la programació de manera pràctica. Al mateix temps, a les activitats que es realitzen es desenvolupen algunes competències comunicatives, metodològiques i personals que permetran a l’alumnat desenvolupar diversos coneixements, habilitats i actituds que podran aplicar i desenvolupar al llarg de la vida.
A les sessions de robòtica educativa s’utilitzen materials familiars i propers als infants com a mitjà per adquirir aquests aprenentatges construint des de màquines senzilles fins a petits robots més complexos. A cada construcció l’alumnat utilitza un programa a través de l’ordinador per atribuir diverses accions al robot: fer-lo desplaçar, fer-lo reaccionar a partir d’uns sensors, fer-lo girar, entre d’altres.

Hip Hop:
Ensenyar punts del hip hop i fer coreografies d’aquest estil de ball. Es promou el ritme, la coordinació i el treball en grup.

Cant Coral:
La Coral Estrella és una activitat musical dirigida a tots els alumnes que els agrada cantar i tinguin ganes de compartir la música. És un taller que s'ha ofert any rere any des del 2001. Durant el curs escolar fem concerts i reunim esforços per un fos comú que ens permet fer un intercanvi amb algun altre cor del país o de l’estranger.

Cuina – pastisseria:
L’extraescolar de cuina podreu aprendre noves receptes i noves maneres de cuinar. Es podrà aprendre a fer des d’una truita de dos ous fins a fer una figura de xocolata per la mona de pasqua.

Dibuix:
Iniciació i millora de diferents tècniques de dibuix, per potenciar la part creativa de l’alumne i el seu desenvolupament en aquesta disciplina artística.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada