dimarts, 11 de juny del 2013

MANIFEST DE L’ESCOLA VEDRUNA-TONA DAVANT L’APROVACIÓ DEL PROJECTE DE LA LOMCE



Tona, 29 de maig de 2013


 L’Escola Vedruna-Tona, amb el suport del Consell Escolar de Centre, el Patronat de la Fundació Paula Delpuig, el Claustre de Professors, l’Assemblea de Delegats d’Alumnes i la Junta de l’AMPA, volem expressar el nostre rebuig a l’aprovació del Projecte de Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE).

La manca d’una àmplia majoria en l’aprovació d’aquesta llei no aportarà res que no sigui més inestabilitat al sistema educatiu, un fet del qual ja n’hem patit massa conseqüències.

Considerem que el tractament de les llengües en la nova llei és un greu error social i pedagògic. Defensem l’actual model lingüístic català que ha demostrat, durant els anys que porta aplicant-se, la seva eficàcia, tant en l’aprenentatge de les llengües com en la  seva aportació en evitar la segregació escolar.

Lamentem, també, l’atac que representa a l’autonomia educativa i la invasió de les competències de la Generalitat i el Parlament de Catalunya que sí que havia aprovat la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) per una àmplia majoria parlamentària.

Per tot això, al costat de la Fundació Privada Educativa Vedruna-Barcelona i la Fundació d’Escoles Cristianes de Catalunya, ens posem al servei de la Generalitat de Catalunya i les institucions del país per col·laborar, en la mesura i forma que creguin convenient, en la defensa del nostre model lingüístic i educatiu.

Finalment, volem manifestar que continuarem treballant per una escola en català. La nostra  llengua i la nostra cultura són opcions irrenunciables, al servei dels alumnes, les famílies i el país.



Escola Vedruna-Tona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada